En construcció.

Com definir la nostra identitat mitjançant l’art com a eina?La Noia del Monyo conjuntament amb les artistes Mireia Ferron i Azucena Momo desenvolupem al llarg del curs escolar 2019-2020 el projecte Bòlit Mentor impulsat pel Bòlit. Centre d’art contemporani de Girona. Treballant mà a mà amb l’alumnat de 4t Eso de l’Institut Carles Rahola i de l’Institut Santiago Sobrequés de Girona i la classe de 1r de Batxillerat Artístic de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles, comencem un procés creatiu des de zero treballant entorn d’una temàtica des de diferents perspectives artístiques.


L’eix vertebral del projecte En construcció gira entorn el concepte d’identitat. La pregunta «qui som?» implica començar un camí per a definir-nos. Quina part mostrem de nosaltres mateixos/es i com ens veuen els altres? En l’etapa de l’adolescència totes aquestes preguntes estan en plena ebullició. 

Durant el treball a les aules es pretén indagar en aquesta recerca constant de la identitat, creant un espai per a la reflexió, l’experimentació, la creativitat i la cooperació. Aquesta línia és la que treballen Azucena Moya, Mireia Ferron i Ingrid Riera, cada una d’elles des d’una disciplina diferent. El material sorgit durant el procés creatiu serà un arxiu important i una gran font de documentació. El tema de la identitat es treballarà d’una manera transversal, com un cub que està format per diferents cares, però que sense una d’elles no estaria complet. La recerca del tema, la proves i els errors, tenen cabuda en el nostre projecte i de fet, tenen molt de sentit com a eina que ens serveix per a trobar el que ens interessa agafar i el que no. Jugar amb el buit i el ple, el dins i el fora, el ser o no ser (que diria Hamlet). 

L’alumnat també serà una peça clau a l’hora de definir el muntatge expositiu. Com volen donar a conèixer tot allò que han creat a les aules? La forma com exposem una obra d’art condiciona la manera com serà rebuda, mirada, analitzada. En conseqüència, En construcció és un punt de partida que va evolucionant dia a dia, tant amb el treball a les aules com fora d’elles. Un projecta que es transforma, muta i canvia. Un espai de diàleg on poder ser crítiques i compartir idees. Un punt de trobada comú on expressar-nos mitjançant canals artístics que anem desvetllant i descobrint al llarg del curs escolar.


Podeu saber-ne més del projecte:

BÒLIT MENTOR (2019-2020) – EN CONSTRUCCIÓ.