Una activitat didàctica que fusiona reflexió i creativitat

xarxes socials VS arts plàstiquesDescripció de l’activitat: Quin ús fem de les xarxes socials? Què mostrem de nosaltres? Què ens atreu dels altres perfils? Què hi ha de veritat i de fals en aquesta comunicació de la imatge? Un dels objectius és ser conscients de tots aquests paràmetres i com podem capgirar-los. Què passaria si agaféssim  la fotografia preferida del nostre perfil d’Instagram i la convertíssim en una imatge completament nova mitjançant la creació i l’experimentació artística?

A qui va dirigida? Alumnat d’ESO i Batxillerat.

Els objectius:

Analitzar i interpretar l’ús que fem de les xarxes socials com a usuaris i consumidors, focalitzant-nos especialment amb Instagram.

Revaloritzar una imatge aparentment perfecte transformant-la a través de la creativitat, l’experimentació artística i el joc.

Fer una petita exposició amb els resultats comparant les imatges i creant un xoc de contrastos per a debatre i reflexionar sobre diversos estereotips i normes socials preestablertes.

Formar part d’una xarxa expositiva digital conjuntament amb altres centres educatius creant una eina d’estudi sociològic.

Nombre d’alumnes: grup classe.

Durada aproximada:  1ª sessió 1 hora / 2ª sessió 2 hores

Lloc: Realitzarem al taller a l’aula del mateix centre educatiu. De totes maneres, si es pot disposar d’una aula gran i diàfana podrem crear un tipus de dinàmiques que afavoreixen la participació del grup classe.

Condicions:  Després de la primera sessió cada alumne haurà de triar quina fotografia escull del seu perfil d’Instagram i portar impreses dues còpies en D4 per la segona sessió. Voluntàriament cada alumne podrà portar els materials necessaris per executar la seva peça . De tota manera, es podrà utilitzar el material de l’aula. Després de realitzar l’activitat es necessitarà un espai de l’escola per a poder exposar els resultats dels/les alumnes, ja sigui dins l’aula o fora.

Inscripcions: hola@lanoiadelmonyo.com